Sightseeing in Delhi
Vandaag een lange vermoeiende reis gehad door Old en New Delhi. Na het ontbijt werden we om 10 uur verwelkomt door onze city gids Him die ons vandaag de stad Delhi ging laten zien. Onze eerste stop was de Jamh Masjid, de grootste Moslim moskee in India. Hier moesten wij onze schoenen uit doen en kregen de dames (en Remco) extra kleding aan. Het is een kolossaal gebouw waar op vrijdag 25.000 moslims tegelijkertijd in de buitenlucht kunnen bidden naar Mekka. Gelijk liep ons een klein mooi opgemaakt meisje achterna die ook met ons op de foto wilde. Dit uiteraard omdat ze een fooi wilde hebben. De vloer was er ontzettend warm voor ons Nederlanders. Terwijl dit gebouw prachtig was, had je vanuit hier ook een goed uitzicht op de sloppenwijken van Delhi. Er lopen veel straathonden rond en er liggen veel mensen overdag op straat te slapen.
Hierna zijn we met drie Ritcha`s (fietstaxi`s) door de smalle steegjes van Old Delhi gecrost. Dit is echt iets wat we iedereen aanraden. Het is prachtig om door de smalle straten te rijden en de typische geuren, winkeltjes situaties te ervaren. Je ziet binnen een korte tijd ontzettend veel van de stad en je zit er met je neus bovenop. Het verkeer is een chaos en met tijd en wijlen doodsbenauwend, maar ongelukken hebben we niet gezien en eigenlijk went het best snel. Stiekem is het best gênant dat 1 persoon zich de longen uit het lijf fietst voor 200 rupees en wij als toeristen lekker achterin kunnen zitten.
Ondertussen hebben we een pitstop gemaakt bij het Rode fort. Een prachtig gebouw waar we helaas niet in konden. Dit omdat het nog grotendeels wordt gebruikt door de overheid en het leger van India. Dit gebouw is helemaal gemaakt uit rode zandstenen. In Agra staat het Agra fort dat veel gelijkenissen toont met het Rode fort, maar veel mooier schijnt te zijn. Hier gaan we gelukkig nog naar toe!
Na onze fietstocht zijn we per bus naar de crematieplaats van Ghandi gegaan. Ghandi heeft met geweldloze demonstraties ervoor gezorgd dat India een onafhankelijk land werd. In India is het voor Hindu`s gebruikelijk om te worden gecremeerd in plaats van het begraven bij ons. Ook de familieleden van Ghandi (o.a. pleegdochter en zoon) zijn binnen een straal van 1 kilometer hiervandaan gecremeerd. Wat opvalt is dat alles zo mooi groen is en Kiran zag meteen veel eekhoorns. Ook was het ontzettend stil ten op zichtte van Delhi zelf. Buitenlandse politici en koningshuizen die op staatsbezoek komen, gaan altijd eerst naar deze plek om respect te tonen. Voor elk bezoek werd er een boom gepland. Hier zijn ze nu mee gestopt omdat er geen ruimte meer is.
Hierna waande we onszelf bijna in Parijs door te gaan kijken bij een grote boog die veel op de Arc de Triumphe leek. Deze boog (India Gate) is gebouwd om alle Indiase soldaten te eren die tijdens de 1ste wereldoorlog zijn gestorven. Dit bleek tegenwoordig een ontzettend drukke 'dating' plek te zijn voor jongeren door de verlichting in het donker. De wind had hier vrij spel waardoor er veel stof rond waaide. Onze gids stopte even met praten toen hij een kleine zandstorm inhapte.
Toen zijn we voor het eerst gaan eten in een Indiaas restaurant waar ook veel andere toeristen waren. Het was er ontzettend druk waardoor je ze na het eten vrij snel wegkeken. We hadden allemaal verschillende soorten kip met rijst. Remco vond het al ontzettend pittig terwijl de rest dit nog erg vond meevallen. Al met al erg lekker voor de hongerige magen.
We zijn met de bus langs het Presidentiële gebouw gereden waar de belangrijkste personen in India vergaderen. Hier is de controle veel strenger en kom je meer politie tegen. We zijn met de bus door de VIP wijk van India gekomen waar alle ministers wonen. Deze huizen kun je herkennen aan de afschuttingen in de kleuren groen, wit en oranje.
Als laatste zijn we naar een Minaret gegaan en een van de oudste niet in gebruik zijnde moskeeën. Het was hier erg druk door toerisme. Hier waren ook veel Indiase mensen die met ons op de foto wilden of zelf stiekem foto`s van ons maakten. Een raar idee om een vreemd land zelf een bezienswaardigheid te zijn, maar toch ook wel grappig. De moskee is opgebouwd door gebruik te maken van materialen uit andere oude gebouwen. Hierdoor krijg je allemaal verschillende pilaren etc. wat een raar aanzicht oplevert.
We zijn net zelf nog door de straten gewandeld om de typische winkeltjes te bekijken. Ze zijn hier gelukkig niet zo opdringerig als in Turkije en Egypte. Binnen een dag kun je ontzettend veel zien, maar vermoeiend is het wel. We hebben al even geslapen en gaan nu ook snel naar bed (hier is het 22.10 uur). Morgen vertrekken we om 08.00 uur naar Nawalgarh. In totaal een busreis van 6 uur!
Lieve familie!
Alle herinneringen aan onze tijd vorig jaar in India komen met jullie foto's en verhalen weer tot leven.
Mooi en herkenbaar!
Geniet met volle teugen van alles wat India jullie laat zien!
Lieve groet van ons!
Mooi verhaal
hoi allemaal
Jeetje wat een beleving allemaal en dat in een dag, wachten wat er allemaal nog gaat komen.geniet ervan .
veels liefs van ons uit didam
Hallo daar!
Fijn dat de reis goed is verlopen! Wat een beleving zeg allemaal op één dag! Erg leuk om te lezen al die indrukken!
Geniet ervan, en tot het volgende bericht! Ik ben erg benieuwd :)
Liefs Marlijn
Mooi verhaal en mooie foto's. We zijn benieuwd naar de rest van jullie belevenissen!