De laatste stop Bombay

12 uur. Zolang duurde het om van ons hotel in Agra naar het hotel in Bombay te komen. 6 uur `s ochtends stond de buschauffeur voor de laatste keer voor ons klaar. Omdat het restaurant zo vroeg nog niet open was hebben we ieders een lunchpakket in het hotel gekregen. Onderweg hebben we nog een “plaspauze” ingelast. Omdat we al zo vroeg in Delhi waren en er nog tijd over was hebben we de Lotusbloem tempel bezocht. Dit is een moderne tempel open voor alle religies en in de vorm van een lotusbloem. Het was hier ontzettend druk en er was veel beveiliging. Deze mensen waren heel gehaast en chagrijnig. Je moest hard doorlopen en netjes in de rij gaan staan. Werkte je niet mee dan kreeg je een “vriendelijk” duwtje in de juiste richting. Het leek meer op een drill kamp. Na hier rond te hebben gekeken zijn we doorgereden naar het vliegveld.

Op het vliegveld hebben we afscheid genomen van de buschauffeur en zijn assistent. Voor een laatste maal een groet en bedankje want we hebben het tijdens onze rondrit erg met ze getroffen. Op het vliegveld werden we ontvangen door iemand van onze reisorganisatie die ons begeleidde naar de gate. Dit ging vliegensvlug en zonder problemen. Omdat we zo vroeg waren hadden we alle tijd voor een heerlijke cappuccino en wat lekkers te eten.

De vliegreis was erg kort en na een wat hobbelige start verliep de reis probleemloos. Alleen Kiran verveelde zich onderweg stierlijk. Hij miste een tv. We konden wel merken dat we niet meer in een KLM vliegtuig zaten. De stoelen waren ontzettend krap.

Ook in Bombay werden we verwelkomd door iemand van onze reisorganisatie en onze nieuwe buschauffeur. Dit verliep allemaal vlot, waardoor we al om kwart over 7 bij ons hotel aankwamen. De recensies over dit hotel waren ontzettend slecht, maar wij vinden het 100% meevallen. De kamers zien er netjes uit en het eten is lekker!

De stad Bombay verschilt heel erg van onze vorige bestemmingen. De wegen zijn hier veel moderner en de auto`s die hier rondrijden zijn nieuwer. Ook zijn er meer hoge gebouwen. Tegelijkertijd zien we hier wel veel sloppenwijken. In Delhi en Agra zie je tentenkampen, maar hier zien we vanuit het vliegtuig complete wijken met krakkemikkige huisjes, de echte Slums. Zoals we nu zien is Bombay wel veranderd. Er zijn nieuwe taxi’s en het oogt allemaal wat beter en schoner dan zeven jaar geleden. De verkopers rondom de auto’s zijn er nog steeds. Onderweg zagen we de moskee die in de Arabische zee staat. In 2005 was deze niet te bereiken door de moesson regen, nu wel omdat het eb is. Dit werd ook gedaan want het krioelde van de mensen die daar waren om te bidden. Het waren er wel duizenden.

Morgen brengen we een bezoek aan het oude kindertehuis van Kiran. Daarna hebben we nog anderhalve dag over om de stad Bombay te verkennen.

mirjam

Weer een mooi verhaal

Gonnie

We hebben zojuist alle verhalen doorgelezen, de foto's moeten we nog bekijken, en genieten met jullie mee. Zijn natuurlijk zeer benieuwd hoe het bezoek aan Bal Anand zal zijn en hoe het er nu uit ziet. Veel plezier.

Dieny

Wat leuk, om toch iedere dag jullie
Belevenissen te lezen en jullie foto.s te bekijken !
Lfs dieny

Annemarie, Frank en Gurunath

Hoi allemaal.

We beleven het hier in Brabant weer een beetje opnieuw, met het lezen van jullie verslagen. Mooi!

We wensen jullie alle goeds in Mumbai enne...doe de groeten aan Miss Sulu, teacher en didi Shuashini.

Veel plezier in deze laatste dagen.

Lieve groet.

Bas

Heel bijzonder, Bal Anand .... Ik heb er ook nog wat voetstappen liggen. Goed kijken misschien liggen ze er nog. Doe ze de groeten van ons en van Naresh